Telecí stifado
Popis
Tajemstvím dokonale měkkého masa je pozvolné dušení.
Doba přípravy
15 minut
Doba pečení
90 minut
Ingredience
1 kg telecího masa (případně hovězí kližky nebo roštěné) nakrájené na větší kostky
 3 lžíce másla
 120 ml suchého červeného vína
 mořská sůl a čerstvě mletý pepř
 1 mrkev, nakrájená na kolečka
 4 rajčata, oloupaná, rozkrájená (můžete použít rajčata v konzervě)
 4 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
 koření na stifado
 1 kg malých cibulek (šalotek)
 150 ml olivového oleje
 150 ml vinného octa
Postup
Plátky masa osmahnete ba másle. Podlijte vínem, osolte, opepřete, přidejte mrkev, rajčata, česnek, koření na stifado a pomalu duste pod poklicí. 
 Cibulky oloupejte a celé je osmahněte v jiné pánvi na oleji. Přidejte je k masu, vlijte ocet, a pokud je šťávy málo, pak ještě trochu vody. Na mírném ohni duste přibližně hodinu a půl (hovězí i déle), dokud se maso nerozplývá na jazyku.

 
 










 
  
  
  
  
  
  
  
 