Nákupní košík

Dakos

Popis

Jedno z nejúžasnějších a přitom nejjednodušších typicky krétských jídel. Nejlepší snídaně, lehká večeře, chuťovka k vínu (výrazně lepší i zdravější než brambůrky nebo tyčinky) nebo vaše záchrana, když vám přijde návštěva a musíte rychle připravit nějaké pohoštění.

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 2x krétské ječné suchary
  • 2 středně velká  rajčata
  • ½ červené cibule
  • 50 g fety
  • oregano
  • olivy
  • olivový olej

Postup

Chléb na dakos (paximadi) lehce pokapete vodou a olivovým olejem. Na ně nastrouháte pěkné zralé voňavé rajče (od kvality rajčete je odvislá výsledná chuť dakosu). V našich zeměpisných podmínkách, kde je těžké koupit chuťově výrazné rajče,můžete přidat na jemno nasekanou kapii nebo červenou papriku. Dále  kulaté chlebíčky posypte najemno nakrájenou červenou cibulkou, rozdrobenou fetou, oregánem, přidejte černé olivy a bohatě zalijete olivovým olejem.  Chuť podtrhne sklenička Retsiny, dobrou chuť!

Co je u nás nového

Další recepty